I 1983 var Svein Erik "Solan" Høyem med å mure opp kommunestyresalen i Stange. Nå er han tilbake igjen for å rehabilitere salen, hvor alt skal oppgraderes - bortsett fra muren han var med å mure opp. Solan ser bort på de murte veggene og tenker 41 år tilbake. Da var han med på å mure opp denne kommunestyresalen. - Bratsberg ru rød med fargespill, sier den erfarne mureren raskt, når han ser på veggene. Navnet på steinen som ble brukt står klart i minnet hans. Alternativet den gang var "rød børstet flamme med fargespill". Det er ikke mange som husker navnene på steiner 41 år tilbake, men det gir et tydelig bilde av Solans faglige dedikasjon og engasjement. Han forklarer videre at den distinkte rødfargen skyldes et høyt jerninnhold i leira som steinene er laget av. Salen har vært aktivt brukt i mange år, og mange store og små avgjørelser for Stange kommune har blitt tatt her inne. Nå er tiden inne for en oppgradering og modernisering, og vi skal i gang med både himlingen, gulvet og deler av veggene som ikke er mur. Solan synes det er ekstra morsomt å være med på oppgraderingen av den salen han var med å bygge, og spesielt ettersom muringen han gjorde den gangen skal bestå. Nå er Stange kommunestyresal klar for en ny tid, men med solide røtter i det håndverket som ble lagt ned for over 40 år siden. Den robuste muren blir stående som et symbol på varig kvalitet, mens resten av salen moderniseres for fremtidens behov. Her fortsetter historien, med samme solide arbeid og den samme dedikerte håndverkeren.
Over 200 skoleelever i Elverum kan nå gå tryggere til skolen etter at Statens Vegvesen og vi i DoblougGruppen markerte refleksens dag, med utdeling av reflekser og bevisstgjøring av hva man ser når man kjører lastebil. Vi går mot mørkere dager og mange sjåfører kan fort få seg en overraskelse hvis man møter på noen som ikke bruker refleks når de går langs veien. Under refleksens dag 17. oktober møtte noen ansatte fra Dobloug Entreprenør opp sammen med Statens Vegvesen på en barneskole i Elverum for å bevisstgjøre de unge elevene hvor viktig det er å være synlig når man går langs veien. Elevene fikk utdelt både refleksvester, refleksbånd og de vanlige, runde refleksene man har hengende ut av lomma, så nå er det ingen grunn for at vi ikke skal se dem langs veien. Elevene fikk grundig informasjon fra Statens Vegvesen om hva som er viktig å tenke på når man er ute på veien som myk trafikant i mørket. Deretter fikk alle som hadde lyst lov å sette seg inn i en av lastebilene våre og få en oversikt over hvor mye man ser, og hvor vanskelig det kan være å se et barn som beveger seg på utsiden av lastebilen. Med denne markeringen håper vi at elevene har fått med seg nyttig kunnskap om trafikksikkerhet og viktigheten av å være synlig i mørket. Vi i DoblougGruppen er stolte av å bidra til en tryggere skolevei for barna, og oppfordrer absolutt alle til å bruke refleks i høstmørket. Det å bruke refleks er en liten innsats som kan gjøre stor forskjell!
Når Ottestad Rehabilitering trenger å rehabiliteres, så er det vi som tar på oss den jobben. Her er det mange kvadratmeter med fasade som får en oppgradering. Med de store flatene som skal pusses opp her, er dette et prosjekt som strekker seg over tid, og vi tar for oss seksjon for seksjon, da det er umulig å gå på hele bygget samtidig. Oppussingen gjennomføres i de månedene hvor værforholdene tillater det, og med vinteren tettere og tettere på, så går arbeidet for i år mot slutten. Neste år vil arbeidet ferdigstilles, og hele rehabiliteringssenteret vil framstå i sin nye drakt.
Flere murer-saker? Les også: Fasaden tilbake til original stil Storstilt oppgradering av fasaden Å bygge et helt nytt kontorbygg er omfattende og inkluderer mange fagområder. Med vår brede kompetanse innen næringsbygg var det en selvfølge at vi bygde vårt eget kontor selv. Nysgjerrig på hvordan et stort kontorbygg reiser seg? Se filmen her! Drømmen og tankene om nytt kontorbygg strekker seg flere år tilbake i tid. Etter noen år med planlegging sparket det raskt av sted når det første spadetaket ble tatt. Vi er nok litt inhabile når det gjelder entusiasme for vårt eget kontorbygg, men hvis du er nysgjerrig på prosessen fra skogbunn til ferdig kontor (og har litt tid), har vi laget en video. Den tar oss helt tilbake til lenge før vi startet på tomta i 2021, gjennom byggeprosessen som virkelig dro i vei sommeren 2023, og veien fram til innflytning i 2024. Vi har ingen planer om å bygge nye kontorer for oss selv igjen med det første, men vi bygger slike løsninger for våre kunder hele tiden. Bare i dag er vi engasjert til å bygge flere nye kontorbygg i nærområdet, slik som for eksempel nytt kontor til Grønvolds Bildemontering og Rental Group Norway AS. Dersom din bedrift skulle være interessert i et lignende kontorbygg, så er vi klare for å bistå i prosessen. Vi kan håndtere hele eller deler av prosjektet ditt, og ønsker du å se hvordan et nytt kontor blir når det er ferdigbygd er du hjertelig velkommen innom oss.
Ta kontakt med daglig leder i DG Eiendom, Vegard Strøm på telefon 901 48 814 eller epost [email protected] for mer informasjon. Rundt om på de lokale fylkesveiene dukker det stadig vekk opp en traktor, bil eller person med Dobloug-logoen på seg. Vi har mange folk og maskiner i sving for å holde veiene farbare, året rundt, i all slags vær. Været styrer mye av arbeidshverdagen til gjengen i DG Drift. Nå i det siste har det vært mye regnvær som har skapt utfordringer, og det foregår mye arbeid i hverdagen for å forhindre at utsatte områder blir rammet. Blant annet er det mye jobb med å sikre at vannet renner der det skal renne, og stikkrenner og kulverter må holdes i orden. Uværet som rammet Brumunddal for noen uker siden gikk hardt utover en kulvert i Byflatevegen, og etter at maskiner har vært i sving med å rydde opp og sikre utsiden, må vi også være sikre på at innsiden ikke har tatt noe skade. Gummistøvler er et kjærkomment klesplagg i denne jobben. Samtidig som brøytestikkene settes ut i Øvre Vang for å forberede trygt vintervedlikehold på fylkesveiene, er kantklipperen i full sving på Nes. Å holde veikantene klippet for å sikre god sikt er en viktig del av vedlikeholdet vårt i sommerhalvåret. Kantklipperen gjør nå sine siste runder før den parkeres for vinteren, og snart vil traktorer og lastebiler bli klargjort med snøploger. Uansett værforhold er vi på plass for å takle utfordringene. Enten det er regn, snø eller solskinn, jobber DG Drift både på, under og langs veiene for å sikre at de er trygge hele året.
DoblougGruppens nye kontorbygg er tilkoblet fjernvarme fordi det er påkrevd, men vi har også måtte installere en varmepumpe til flere millioner kroner for å oppnå energimerke A. Gjengen samlet seg inne på DoblougGruppens tekniske rom, med både varmepumpe og fjernvarme. Fra venstre: Terje Ruud Karlsen (Eidsiva), Vegard Strøm (DG), Tina Bru (nestleder, Høyre), Anna Molberg (stortingsrepresentant, Høyre), Jane Meyer (varaordfører, Hamar), Pål Dobloug (DG) og Marit Storvik (Eidisva). Eidsiva valgte å bruke DoblougGruppen som eksempel for å belyse et regelverk som ikke har fulgt med i tiden, og som påvirker både bedrifter og samfunnet som helhet. I dag er det et krav om at nye næringsbygg skal kobles til fjernvarme der det er mulig, for å fremme energieffektivitet og bærekraftig oppvarming. Problemet er at oppvarming via fjernvarme ikke kan gi energimerke A, en merking som er ønsket på samtlige nye bygg i dag. For å oppnå den høyeste energimerkingen, har vi i vårt nye kontorbygg derfor boret etter jordvarme og installert varmepumpe, i tillegg til den lovpålagte tilkoblingen til fjernvarmenettet. Eidsiva ønsket å vise frem denne tungvinte og kostbare løsningen for et knippe politikere, i håp om å få frem de praktiske utfordringene med systemet. På besøk til oss kom Høyres nestleder Tina Bru, stortingsrepresentant Anna Molberg, samt Hamars varaordfører Jane Meyer. - Ingen setter opp næringsbygg i dag uten å sikte mot energimerke A. Å ligge under dette nivået vil gjøre det vanskelig å leie ut eller selge, forklarer konsernsjef Pål Dobloug. Han mener det er pussig at det er krav om å koble seg til fjernvarme, men at man i praksis ikke får benyttet seg av det. Eidsiva håper å få til en endring ved å sette søkelyset på dagens problem, slik at fjernvarme kan sidestilles med varmepumper når et bygg skal energimerkes, slik at også det kan gi energimerking A.
- Større bruk av fjernvarme vil gi en betydelig avlastning i kraftnettet, slik at strøm som i dag brukes til oppvarming, kan benyttes til andre formål. Dette vil særlig merkes på de kaldeste dagene i året. Vi trenger stadig mer kraft, og jo mindre strøm som går til oppvarming, desto mer får vi frigjort til andre behov, forklarer Marit Storvik i Eidsiva. Politikerne som besøkte DoblougGruppens nye kontorer, fant det interessant å se det praktiske utfallet av dagens regelverk, og de var enige om at det kan være nødvendig med en gjennomgang og opprydding. - Vi som også bygger mange nye næringsbygg for kunder, synes det er beklagelig at vi ikke kan utnytte den energien som er tilgjengelig gjennom fjernvarmenettet, og som vi må koble oss til. La oss slå et slag for at vi bruker mer av noe vi har mye av, oppfordret eiendomssjef Vegard Strøm avslutningsvis til de lyttende politikerne. I forbindelse med gravingen av nye VA-ledninger ved Heggvin skal også veien oppgraderes, og det vil bli laget gangvei. Her jobber vi med svært kortreiste masser, da asfalten som freses bort gjenbrukes for å utvide den samme veien. Det har vært en periode med mye anleggsarbeid langs hele Stabekkvegen, fra Arnsetvegen og opp til Heggvin gjenvinning. Det nærmer seg slutten på prosjektet nå, men siste innspurt gjenstår: ny asfalt. I tillegg til at hele veien skal asfalteres på nytt har vi også jobbet med å utvide den slik at det blir bedre plass for trafikken. Det vil gi både større og mindre kjøretøy bedre plass. For å få lagt ny asfalt freses den gamle vekk, og denne overskuddsmassen er perfekt å bruke for å utvide veien. Så her går det i skytteltrafikk, med asfalt som freses opp, transporteres en drøy kilometer opp veien, og legges ut igjen slik at veien kan bli bredere. Kortreist, og god masse som gjenbrukes raskt og enkelt - det liker vi.
I bedriften vår har vi kompetanse innen mange ulike fagfelt, og mur er ett av dem. Murer-teamet vårt sikrer solide og varige resultater på de prosjektene de er med på, slik som her på Naturskolen i Hamar. Fasaden på Naturskolen i Hamar var moden for totalrenovering, og vi har en gjeng engasjerte murere som er i full sving med prosjektet. Først gikk det med noen arbeidstimer på å få vekk den gamle murpussen, vaske og sprite veggene før den nye murpussen nå er på vei opp. Her blandes det i trillebår, det kastes med rutinerte armbevegelser opp på veggen, før det glattes ut og tørker som en solid, ny fasade på den gamle bygningen. For å beholde preget på bygningen skal ikke fasaden være helt glatt. Den skal ha litt struktur og liv, noe som kan virke svært enkelt å få til, men det krever en erfaren hånd for ikke å ta i for mye, ikke for lite, og ikke for likt. Det skal se naturlig ut - det er jo tross alt Naturskolen. Det er et tidkrevende arbeid å ruste opp en hel fasade, men gutta som jobber med prosjektet konkluderer med et smil at neste gang denne fasaden trenger oppussing så er de helt garantert ikke i jobb lengre. Murerfaget har over 100 år gamle tradisjoner i vår bedrift, og sammen med de rutinerte gutta har vi også med oss yngre murere som utvikles for å ta kunnskapen og håndverket videre inn i framtiden. Med det er vi trygge på at murerfaget står sterkt i DoblougGruppen – både nå og i årene som kommer.
Har du et prosjekt du trenger murere til? Ta kontakt med vår anleggsleder for mur, Morten Granhaug, tlf: 915 99 095. Gåsbuvegen gjennom Ingeberg gjennomgår en stor oppgradering. Mye er allerede ferdigstilt, og nå er vi i gang med siste innspurt før veien kan åpnes igjen – byggingen av den nye gangbrua. Det skjer stor utvikling på Ingeberg om dagen, og vi jobber for å få Gåsbuvegen åpnet igjen. Der vi tidligere i år hadde gravd dype grøfter midt i veien på Ingeberg har det nå kommet fram en flott miljøgate, med beplantning, gangfelt og busslommer. Deler av veien er derfor åpnet igjen, men det siste delprosjektet gjenstår. Litt lengre opp i veien er vi nå i full sving med den nye gangbrua som skal være et trygt krysningspunkt for nåværende og fremtidige beboere på Ingeberg. For å få på plass trygge fundamenter til den nye brua er bilveien gravd vekk, og gjør dermed Gåsbuvegen utilgjengelig for gjennomkjøring. Planen er at brua skal være ferdig støpt mot slutten av 2024, og veien vil da åpnes for gjennomgangstrafikk. Selv om han er tilbake der han startet, er han på ingen måte tilbake til start. Etter noen år med fokus på bygg er Even Afseth nå tilbake i den verdenen han kjenner best - denne gangen som daglig leder i Dobloug Entreprenør. Om det er én som virkelig kjenner DoblougGruppens historie og utvikling, så er det Even Afseth. Han startet som den aller første ansatte i Dobloug Entreprenør i 1990 og har brukt mange timer både i gravemaskin, i grøfta og ute på anleggene. Etter hvert har jobben hans flyttet seg mer og mer inn på kontoret, og i 2018 tok Even over som daglig leder i det nyoppkjøpte byggefirmaet Th. Johansen & Sønner AS. Der tilbrakte han flere gode år med å integrere byggefirmaet inn under DoblougGruppens paraply. Da han senere overlot lederrollen til Sture Pedersen, fikk Even muligheten til å fokusere på mer overordnede lederoppgaver innen bygg og anlegg. I begynnelsen av 2024 valgte Dobloug Entreprenør å skille ut DG Drift som et eget søsterselskap, og den daværende daglige lederen, Atle Nybakken, ble med videre til driftsavdelingen. Dermed trengte DoblougGruppens største underselskap en ny leder, og da var det naturlig å se på han som kjenner bedrifta like godt som sin egen bukselomme. - Jeg synes det er moro å engasjere meg i anleggsbransjen igjen. Det er dette jeg har vært med på i nesten 35 år, og det er dette jeg kjenner til. Vi skal fortsette å drive på samme måte som har vært kjennetegnet vårt i alle år, med trøkk i alle ledd, godt samspill, gode løsninger og vi skal ha det moro på jobb. Vi skal ut å gi gass, og med den gjengen som er her nå, er jeg er helt sikker på at vi har store forutsetninger for å lykkes, sier en motivert Even på det første fellesmøtet som daglig leder i Dobloug Entreprenør. Det kraftige regnværet som rammet Brumunddal på mandagskvelden har gitt noen utfordringer på veinettet i nærområdet. Ved slike spesielle hendelser stiller både mannskapet vårt og maskinene våre opp for at veiene raskest mulig skal bli farbare igjen. Vi var godt forberedt da vannet kom natt til tirsdag, men heller ikke vi vet akkurat hvor uværet kommer, eller hvor mye som kommer. Tirsdags morgen ble brukt til å få unna vann og slam på de mest trafikkerte stedene i Brumunddal sentrum, samt få en oversikt over hvor store skader som var rundt på de ulike fylkesvegene. Dette gir både en indikasjon på hvor det trengs umiddelbar reparasjon, samt hvor det i framtiden kan være aktuelt med ulike utbedringer for å forhindre framtidige problemer. I Narudvegen ser det tilsynelatende ut som at asfalten har klart seg veldig fint, men det er satt opp lysregulering og veisperringer i det ene kjørefeltet. Når vi hopper ned i grøfta ser vi fort hvorfor veien er sperret. Selv om regnværet har skapt flere utfordringer, er vi allerede godt i gang med arbeidet med å utbedre skadene. Målet er å åpne veiene for trafikk så snart det er trygt. Vi blir oftere påvirket av hendelser som dette, og det viser at den forebyggende jobben vi gjør for å sikre fylkesvegene mot fremtidige uværssituasjoner er viktig. Det er ingen tvil om at infrastrukturen rundt oss trenger å være godt rustet for å tåle harde naturkrefter. Opplever du problemer på fylkesvegene i Nordre eller Søndre Hedmarken? Da ringer du en av våre vakttelefoner:
Nordre Hedmarken: 900 72 239 Søndre Hedmarken: 966 25 065 I Mesnavassdraget i Ringsaker klukker vannet jevnt og trutt gjennom dam Sør-Mesna, slik det har gjort i mange år. Dammene er hundre år gamle og nå skal vi i gang med å bygge ny. Dam Sør-Mesna ble revurdert i 2021 og slik den står i dag oppfyller den ikke alle de nye kravene i damsikkerhetsforskriften. Derfor skal vi rive eksisterende damanlegg og erstatter den med en ny. Det nye anlegget vil bestå av en lukeseksjon, massiv dam, en overløpsterskel og en flomvoll. Selvfølgelig vil også fiskene hensyntas i dette prosjektet, og de vil få en oppgradert vandreløsning. Totalt strekker prosjektet seg over omtrent 320 meter. Vi har startet arbeidet og skal etter planen være ferdig høsten 2025. Hedmarksdialekta står ikke sterkest hos denne dama, men hun har allerede gjort seg positivt bemerket på banen for Storhamar Håndball Elite - med DoblougGruppens logo på ryggen. Kjerstin Boge Solaas har allerede gjort seg sterkt bemerket i norsk håndball. I 2016 ble hun den yngste spilleren som ble tatt ut til kvinnelandslaget, og samme år var hun med på å vinne håndball-EM. Siden da har hun spilt flere år i Tertnes, samt vært innom Byåsen og Vipers. Nå har hun signert en toårskontrakt med Storhamar Håndball Elite, og vi er stolte av å ha henne som vår nye sponsorspiller. Kjerstin imponerte umiddelbart med syv mål i sesongens første, nervepirrende kamp mot sine tidligere lagvenninner i Vipers, som Storhamar gledelig vant. Dette er en spiller vi virkelig har tro på! - Jeg ønsker å fortsatt ta steget videre innen håndballen, og være med på klatre mot toppen med laget, smiler Kjerstin, som ved siden av håndballkarrieren også er i gang med en master i industriell innovasjon og digital sikkerhet. Denne bygger på en bachelor i logistikk. - Det er viktig for meg å ha noe ved siden av og koble litt ut, men det er håndballen som skal ha hovedfokus nå framover, sier hun. Konsernsjef i DoblougGruppen, Pål Dobloug er kjapt på ballen når han hører om utdanningen til håndballspilleren. - I bedriften her er det mye logistikk! Vi har flere titalls lastebiler som daglig kjører rundt på Hedmarken, og alle de bør helst kjøre i riktig retning, sier Pål engasjert, og er villig til å ta en nærmere prat med Kjerstin når håndball og utdanning ikke tar all ledig tid. Men aller først vil Kjerstin trene litt på å uttale navnet til sin nye sponsor korrekt. - Jeg lurte først på om det var fransk, men jeg har jo skjønt at jeg må si det med hedmarksdialekt, så jeg begynner å lære meg uttalen nå, ler hun. Hvert år hedrer vi noen av våre kolleger som har gjort en ekstra innsats på jobb ved å tildele dem en spesiell påskjønnelse. I DoblougGruppen har vi lenge hatt en tradisjon med å gi ekstra oppmerksomhet til kolleger som utmerker seg positivt. I fjor formaliserte vi dette ved å innføre DoblougPrisene, som deles ut én gang i året til ansatte som har gjort en særlig innsats. I år var prisutdelingen en del av innflytningsfesten vi arrangerte tidligere denne måneden, hvor vi feiret alle våre ansatte og deres bidrag. Vinnerne får heder, ære, en jublende applaus og en økonomisk påskjønnelse som takk for den gode innsatsen. Nå er vi heldige som er omgitt av mange utrolig flinke, motiverte og dyktige kolleger, så det å velge ut fire personer var ikke noe lettere i år enn i fjor. Men når vi først har bestemt at vi skal gi ut slike priser, så må det også være noen som trekker det lengre strået. I år var det disse som vant: LærlingprisenVurderingsgrunnlag: Denne prisen tildeles en lærling som har utmerket seg gjennom god innsats og arbeidsvilje. Han/hun har hatt god utvikling gjennom læretiden og viser til et høyt faglig nivå. Vedkommende viser engasjement og har bidratt til et godt arbeidsmiljø i læretiden. Sagt om vinneren:
Vi gratulerer Line Afseth med lærlingprisen 2024! KundeprisenVurderingsgrunnlag: Tildeles en medarbeider som utmerker seg gjennom god kundebehandling, med gode tilbakemeldinger fra kunden, og har gjort mer enn forventet i kundesammenheng. Vedkommende er "fram i skoa", nytenkende og mulighetsskapende overfor kunden. Sagt om vinneren:
Vi gratulerer Eivind Engeskaug Stensrud med kundeprisen 2024! HMS-prisenVurderingsgrunnlag: Tildeles en som har vist ekstra innsats for å fremme et godt og sunt arbeidsmiljø som kan redusere skader og fravær. Vedkommende har systematisk sendt inn avvik vedrørende HMS/RUH-hendelser, samt vernerunderapporter. Det vektlegges også at vedkommende har kommet med forbedringsforslag som resulterer i sikrere utførelse av arbeidet. Sagt om vinneren:
Vi gratulerer Sven Håvard Gaustad med HMS-prisen 2024! God kollega-prisenVurderingsgrunnlag: Denne medarbeideren bidrar til god stemning og positivt arbeidsmiljø på jobb, og er et positivt tilskudd til fellesskapet. Vedkommende er god på å inkludere sine kolleger. Sagt om vinneren:
Vi gratulerer Darek Podgorski med God kollega-prisen 2024!
Vi utfører ofte større takjobber, og stadig flere hus og borettslag får nye tak i vår regi. Her er vi i gang med et borettslag i Brumunddal. I Slåttsvevegen borettslag er vi i gang med å legge nytt tak på åtte boliger, med til sammen 27 boenheter for Obos. I tillegg etterisolerer vi og kler om gavlveggene på boligene. På denne måten vil beboerne i borettslaget forhåpentligvis kunne gå en enda mer hyggelig vinter i møte, samt vite at taket nå vil være tett i flere tiår til. På dette prosjektet har vi en hyggelig prosess med takbytte, ettersom takene tidligere har vært dekket med shingel. Denne beholdes som et solid undertak, mens vi legger lekter og nye takplater rett oppå det eksisterende taket. Dette sparer oss for omfattende riving før arbeidene starter, og gjør at vi kan jobbe uten at vi må ta så mye hensyn til været. Med noen tak unnagjort og noen igjen, så er det bare å brette opp armene og jobbe seg videre fra hus til hus. Prosjektet skal ferdigstilles i løpet av november, og da håper vi at beboerne i borettslaget blir takknemlige for sine nye tak.
Det er ikke veldig ofte vi flytter inn i splitter nye lokaler, så når vi først gjør det, da må det markeres. Forrige helg slo vi på stortromma og inviterte til fest. Det ble en innholdsrik helg i det nye verkstedet til DoblougGruppen, som for anledningen var omgjort til festlokale med sitteplass til nesten 200 personer, og hvor løftebukken var omgjort til scene. Fredag kveld åpnet vi dørene for kunder, samarbeidspartnere og andre som har vært involvert i byggeprosessen. Det ble omvisning i bygget, hyggelige møter og samtaler før kvelden fortsatte med mat og underholdning i verkstedet. Lørdag var det alle våre ansatte som fikk en helaften med både mat, underholdning og utdeling av priser. Med en slik helg bak oss må vi virkelig kunne si at bygget nå offisielt er åpnet. Ordføreren klippet snoraProgrammet gjennom helgen var tettpakket, men toastmaster Paul Håvard Østby holdt orden i sakene både fredag og lørdag. En som var invitert og holdt en varm tale var Hamar-ordfører Vigdis Stensby. - Her i bygget er det samlet en god blanding av ungdommelig pågangsmot og lang og god erfaring. Det er flott med solide, lokale firmaer som vokser i en tid hvor markedet ikke er på topp. Det viser at dere leverer en god jobb, og har tillit der ute. Ringvirkningene for annet lokalt næringsliv som følge av den jobben dere gjør betyr mye, og vi i kommunen kan bare applaudere det dere gjør, sa Vigdis smilende fra scenen, før hun fikk æren av å klippe snora. Med miljøhensyn i bakhodet og et lurt glimt i øyet ble den klippet helt nede ved bakken, slik at konsernsjef Pål Dobloug kunne spare snora til neste gang et nytt kontorbygg skal åpnes. Feststemning til sent på kveldBegge kveldene var det Hai Hang som stod for utsøkt matservering. Taler ble holdt og gaver overrakt, mens Paul Håvard Østby sitt alter ego Håkon Skaug hadde innslag som sørget for overlegen trim av lattermusklene hos gjestene gjennom kveldene. Målet og ønsket med disse to kveldene har vært å virkelig vise at vi setter pris på våre fantastiske ansatte som er ute hver dag med Dobloug-logoen på brystet og sørger for at hjula i bedriften holdes i gang. De fortjente en skikkelig helaften! Vi er også takknemlige for alle som bistår oss med smått og stort i hverdagen, og håper at det gode samarbeidet kan fortsette også inn i framtiden. Her vil dørene alltid være åpne for å komme innom for en kopp kaffe og en hyggelig prat. Glimt fra helgenUnder har vi samlet noen høydepunkter fra helgen. I tillegg til dette, hadde vi jo også Åpen dag på lørdags formiddag, hvor mange hundre tok turen innom oss. Alt i alt ser vi tilbake på en svært vellykket og ikke minst hyggelig helg, tilbragt i godt selskap. Lørdag åpnet vi vårt nye kontor for alle som ville innom og se hvordan vi har fått det. Med flere hundre besøkende yret det av liv i bakgården, og både barn og voksne storkoste seg med anleggsmaskiner, gratis mat og is, simulatorer og nydelig vær. For en fantastisk formiddag det ble i de nye kontorlokalene til DoblougGruppen og Maskinstyring på lørdag. Vi visste ikke helt hva vi gikk til da vi sendte ut en åpen invitasjonen til åpen dag. Ville noen synes dette var spennende? Ville noen i det hele tatt ta turen innom oss? Det tok heldigvis ikke lange stunden før vi forstod at dette ble en fulltreffer! Dørene åpnet klokken 12, men allerede et drøyt kvarter før begynte nysgjerrige besøkende å komme tuslende innenfor porten. Øynene til de små barna som kom inn i bakgården ble omtrent like store som de største maskinene som var utstilt, og da de oppdaget en sandhaug med to små gravemaskiner, var de raskt inne i rollen som maskinførere. Populære maskinerOgså de større maskinene fikk mye oppmerksomhet, og vi hadde for anledningen fått lånt en elektrisk gravemaskin som var mulig å prøvekjøre. Denne vakte stor interesse og begeistring hos mange, og køen for å få sitte i den fylte seg jevnt på. Samtidig var det mange som fant veien innom de andre anleggsmaskinene som var utstilt på området, og ikke minst Maskinstyring sin gravemaskin-simulator, hvor man trygt kunne fylle en dumper med jord, uten å risikere verken maskinene eller omgivelsene rundt. Smakfull matFor anledningen hadde DoblougGruppen invitert Hai Hang på besøk. Med rumlende gravemaskiner i bakgrunnen ønsket vi ikke rumlende mager i tillegg, så grillpanna ble fylt med både pølser, burgere og en riktig god nudelwok. Gratis mat til alle som var innom var et populært innslag, og selvbetjening i en is-disk satt prikken over i'en. Spesielt for de minste. Livlig underholdning og god stemningI tillegg til ulike maskin-aktiviteter for de yngste var også underholder Paul Håvard Østby på plass, i sin skikkelse som Håkon Skaug. Håkon stilte med sang-konkurranse, den populære leken stein-saks-papir, og en gjettelek med en premie på ikke mindre enn 100.000 kroner for den som klarte å gjette helt nøyaktig riktig antall sesamfrø i en krukke. Pussig nok var det ingen som klarte det riktige antallet, men det var mange som vant mot Håkon i stein-saks-papir og fikk med seg effekter fra DoblougGruppen og Maskinstyring som premie. Flere hundre besøkendeI løpet av de tre timene vi hadde dørene åpne var det rundt 300-400 mennesker som tok turen innom oss og fikk ta en titt, både ute og inne. Konsernsjef Pål Dobloug gikk smilende rundt og hilste på de besøkende, tydelig fornøyd med den fantastiske oppslutningen og de mange positive tilbakemeldingene. Med så god respons har ideen om å gjøre dette til en årlig tradisjon allerede blitt luftet. - Det betyr mye at det er så mange som velger å ta turen innom å besøke oss på en slik dag. DoblougGruppen er godt synlig i nærmiljøet og sysselsetter mange folk i Hamar og omegn. Derfor er det ekstra hyggelig å se at lokalmiljøet tar seg tid til å komme innom på en dag som dette, og ønsker å bli bedre kjent med oss. Kanskje vi også har sådd noen spirer for fremtidige ansatte, sier en fornøyd Pål. Var du så uheldig at du gikk glipp av denne dagen, så kan du i det minste få en liten oppsummering av hvordan vi hadde det i galleriet under. Hamar Næringspark Nord utvikles jevnt, og et økende antall bedrifter ser på dette som et attraktivt sted å være. Nå er vi i gang med et nytt bygg til Grønvolds Bildemontering. Næringsparken som er plassert bare 950 meter fra E6, rett ved Sirkula vokser, og nye bedrifter kommer til. Selv har vi akkurat satt opp og flyttet inn i et splitter nytt kontorlokale på toppen av området, mens det lengre ned på feltet stadig fylles opp med nye bedrifter. Et av de siste tilskuddene er Grønvolds Bildemontering som skal ha nye arbeidslokaler, og her er vi godt i gang med arbeidet. Det er med glede vi ser at stadig flere bedrifter velger å etablere seg her - en utvikling som vitner om at HNN er et attraktivt sted for det lokale næringslivet. Med sin strategiske beliggenhet tiltrekker næringsparken seg virksomheter fra flere ulike bransjer, og vi i DoblougGruppen er stolte av å kunne bidra til denne positive utviklingen. - Vi jobber kontinuerlig med utvikling av Hamar Næringspark Nord og synes det er flott å se at området bygger seg opp til å bli et foretrukket valg for bedrifter som ønsker å være en del av et framtidsrettet næringsmiljø, tett på både Hamar og Ringsaker, sier eiendomssjef i DoblougGruppen, Vegard Strøm. Vi ser frem til å ønske flere virksomheter velkommen til Hamar Næringspark Nord og fortsetter å legge til rette for videre vekst og samarbeid. Vi er optimistiske med tanke på en sterk fremtid for næringslivet i regionen.
Er du nysgjerrig på en næringstomt på Hamar Næringspark Nord? Ta kontakt med Vegard Strøm på telefon 901 48 814 eller epost [email protected]. Vi er så fornøyde med vårt nye kontor, at vi har lyst å vise det fram til alle! Lørdag 17. august håper vi at DU tar turen innom oss og ser hvor fint vi har fått det. Nysgjerrig på hvordan det har blitt hos oss? Interessert i å besøke en lokal bedrift som helt sikkert har gjort en jobb i nærheten av deg? Eller er du kanskje bare litt sulten og har lyst på grillmat og en hyggelig prat? Da bør du ta turen innom oss på lørdag, mellom 12 og 15. Vi åpner dørene og inviterer til en hyggelig dag! Velkommen!
Noen ganger bygger vi nytt, andre ganger bygger vi om noe gammelt til noe nytt, slik som på dette prosjektet i Moelv. Her må bokstavelig talt alle de små detaljene på plass. Fra et lokale som har vært brukt til litt oppbevaring, litt kontor og litt alt mulig og ingenting, så har bygningen gjennomgått en total forvandling, og er nå tilpasset for å huse noen av Moelvs barnehagebarn. Bygningen har gjennomgått en stor forandring da over halvparten av vinduene er skiftet, alt av panel er byttet ut, inndelingen på noen av rommene er endret, det er installert nytt ventilasjonsanlegg og nytt elektrisk anlegg, samt at loftet er blåseisolert. I tillegg er det laget tilpasninger som passer små barn. Alt dette vil gjøre lokalet til et trivelig sted å være for de unge som får gleden av å tilbringe dagene sine her. Les også: Først må det rives
|