Line Afseth bar stolt Dobloug Entreprenørs logo på jakka da hun i begynnelsen av april var med på NM i yrkesfag som gikk av stabelen i Førde. Her konkurrerte hun i anleggsmaskinførerfaget og fikk testet seg med både gravemaskin, hjullaster og dumper. ![]() Line var en av de 22 heldige deltakerne som ble plukket ut av opplæringskontoret og spurt om de ville være med på Yrkes-NM. Det er første gang en av våre lærlinger har deltatt på NM, og vi visste allerede før hun reiste at Line ville gjøre en god figur. NM for anleggsmaskinførere gikk over tre dager hvor deltakerne skulle vise at de behersket maskiner de jobber med i hverdagen. Første dagen skulle de i gang med gravemaskin, det Line er mest vant til å jobbe med. - Oppgaven var å grave et hull og sette ned en kum. Vi ble bedømt på hvordan vi utførte oppgaven både rent teknisk, men også i forhold til HMS og kvalitet. Også viste tiden seg å være viktig, forteller Line. Resultatet på kum-arbeidet med gravemaskinen ble bedømt til helt strøkent, men noen få minutter var imot henne, og plassen på resultatlista ble derfor ikke helt der hun hadde håpet. - Jeg var utrolig fornøyd med arbeidet mitt, og ville gjort akkurat det samme igjen, det var bare synd at det var noen minutter som endte opp med å være avgjørende i forhold til resultatet, sier Line, som i denne øvelsen endte på en 14. plass, til tross for strøkent arbeid. Også i kjøringen med hjullaster og dumper gjorde Line en god figur, og hinderløypene som var satt opp fikk virkelig testet utøverne. - Det var en veldig smal løype de hadde satt opp til hjullasteren, og det var ikke mange centimeters klaring. Vi skulle skifte fra skuffe til pallegaffel og ta med oss en pall med en tønne og en bøtte med vann på toppen, også var det om å gjøre å være raskest med minst mulig feil, forklarer Line og legger til at dumperkjøringen handlet om å kjøre fram mellom noen kjegler, og rygge tilbake. Ønsket vanskeligere oppgaveSelv om resultatene sammenlagt ikke helt ble som Line hadde håpet og ønsket er hun allikevel veldig fornøyd med egen innsats. Hun kunne dog sett for seg at oppgavene for maskinførerne under NM kunne vært litt mer komplekse så alle deltakerne hadde fått vist fram enda mer av fagkunnskapen sin.
- Jeg skulle egentlig ønske at det hadde vært en mer helhetlig oppgave over de tre dagene, noe litt mer likt fagprøven. Det kunne gjerne vært med en teoridel også, hvor vi hadde fått vist mer av faget vi kan. Masseberegning er jo for eksempel noe som er viktig i arbeidshverdagen vår, sier vår ambisiøse lærling. Til tross for en liten skuffelse rent resultatmessig, med en 17. plass totalt, har opplevelsen allikevel vært helt super for Line, og hun tar blant annet med seg at hun ble best blant jentene i feltet. Vi er uansett veldig stolt over at Line var en av 3000 lærlinger i anleggsfaget som ble valgt ut til konkurransen, og verdsetter den nøyaktigheten og forståelsen for faget som Line viser i arbeidshverdagen. At kompetansen er der har vi aldri vært i tvil om, men nå vet vi det også på papiret! Både Robert og Darek har gjennomgått fagprøven som tømrer, og begge bestod med glans. De har begge jobbet hos oss i mange, mange år, og har allerede med seg meget solid kompetanse i verktøykassa si. Dariusz "Darek" Podgorski har over lengre tid vært byggeplassleder på flere av våre store prosjekter, mens Robert Fret er en av våre trofaste tømrere som har bygget både stort og smått opp igjennom årene. Først var det Robert som seilte gjennom fagprøven med glans, før Darek fikk teste sine ferdigheter forrige uke. Oppgaven var ganske lik, på samme prosjekt, hvor de begge skulle igjennom panelering av en vegg, innsett av vinduer og noe arbeid med en dør. Begge to var ytterst nøye i alle detaljer, og det var ingen tvil om at fagprøven var bestått for begge to, selv om prøven bød på noen utfordringer for Darek - om enn ikke på det praktiske planet. - Da jeg åpnet prøven første gang, forstod jeg bare hvert tredje ord av hva som stod der! Jeg skjønte ingen ting og forstod ikke hvordan jeg skulle komme meg igjennom dette. Også så jeg at det var på nynorsk, ler Darek, som opprinnelig er fra Polen. Han sukket lettet ut da han bladde tre sider til og fant prøven på bokmål. Vi gratulerer både Robert og Darek med vel gjennomførte fagprøver! Vi er stolte av å ha dem i teamet vårt, og ser frem til å bygge videre på den sterke kompetansen de allerede har.
Boligdrømmen på Ingeberglia blir virkelighet for stadig flere, og nå er enda en av tomtene på byggefeltet solgt. Ønsker du å sikre deg en tomt i naturskjønne omgivelser med kort vei til både byen og naturen, så lønner det seg å ta kontakt før drømmeplasseringen blir tatt. Stadig flere får øynene opp for Ingeberglia – det nye boligfeltet som vokser frem på populære Ingeberg, rett utenfor Hamar. Her bor du solrikt og landlig, samtidig som Hamar sentrum med alle sine fasiliteter kun er en kort kjøretur unna. Det er ikke uten grunn at Ingeberglia beskrives som «livet på landet – rett ved byen». Boligfeltet består av 19 eneboligtomter, hvor nå 8 allerede er solgt (og 3 er reservert). Det er ingen byggeplikt på området, så her har du alle muligheter for å bygge akkurat det huset du ønsker deg. Vurderer du å realisere boligdrømmen, kan det være lurt å ta kontakt for en uforpliktende prat – før drømmetomten forsvinner. Ønsker du mer informasjon om det nye byggefeltet og de gjenværende tomtene? Besøk Ingeberglias informasjonsside for flere detaljer.
Har du spørsmål eller ønsker en visning? Ta kontakt med Joar Grini for en uforpliktende prat. Dette er ikke hverdagskost for noen av oss, men sannelig er det gøy med prosjekter litt utenom det vanlige. Heldigvis har vi flinke folk på jobb som gjør at vi trygt holder hodet over vannet - bokstavelig talt. Det er ikke ofte vi jobber så til de grader midt i vannet som det vi er blitt utfordret på her. Prosjektet med oppgradering av Strandfossen kraftverk i Elverum er i full sving, og med været på vår side har den første støpingen latt seg gjennomføre med suksess. På et prosjekt som dette spiller vannføringen i Glomma en svært stor rolle, og den greie våren og regulering har gjort at vannstanden er lav slik at vi trygt kan jobbe der det vanligvis er fylt med vann. Bli med og se hvordan det ser ut når vi har både folk og biler midt i den tørrlagte delen av elva. Det vi støper her er et såkalt styrtgulv, en viktig del av dammens konstruksjon. I neste omgang skal alle klappelukene på toppen av dammen fjernes og erstattes med et støpt overløp, må også resten av dammen dimensjoneres for endringen. Dette er en oppgradering som sikrer at vi fortsatt kan utnytte vannkraften effektivt – slik at både du og jeg får strøm i hus og hytte. Og selv om arbeidsdagene blir lange med så store støper, hjelper det godt på både motivasjon og stemning når pizzaen kommer på (det provisoriske) bordet halvveis inn i den noe forlengede arbeidsdagen. Og når kaffen kommer levert med valsen sammen med strålende solskinn, så er det ikke vanskelig å gjennomføre resten av arbeidsdagen med et smil. Les også:
Nytt prosjekt - midt i Glomma Vår lastebilsjåfør Per Martin hadde stor, rund dag i går, og på brakka ble det ekstra stas med ikke mindre enn to kaker for jubilanten. ![]() - Næmmen, har de bomma på alderen, er Per Martins første reaksjon når han ser kaken han får servert til lunsjen. - Jeg er jo bare 29, ler han. Per Martin er en av våre trofaste lastebilsjåfører, og har hele 18 år bak rattet i en lastebil med Dobloug-logo på. Akkurat denne dagen kjører han på prosjektet i Rosenlundvika og navigerer lastebilen sin stødig i de trange bygatene. Sammen med gode kolleger samles de alle på brakka for en ekstra hyggelig lunsj. En overraskelseskake fra arbeidsgiver og egenbakt eplekake med vaniljesaus gjør at alle som er innom brakka fortsetter arbeidsdagen med ekstra påfyll på en stor dag. Vi gratulerer Per Martin med sine 60 år! Enda en milepæl i prosjektet på Ingeberg er gjennomført. En lang dag med skytteltrafikk av betongbiler og en flink gjeng på jobb gjorde at hele brudekket nå er ferdig og står til tørk. Vi vet det er mange som venter på denne brua, og det er gledelig å se at jobben nå går effektivt framover. Det var utvilsomt litt ekstra spenning knyttet til den store støpedagen. Hele det nye brudekket skulle støpes på en gang, og gjennom dagen kom det en jevn flyt med betongbiler fra vår trofaste samarbeidspartner Betong Øst. Da siste bilen var tømt ble brua dekket til for at betongen skulle oppnå riktig tørketemperatur, og vi kunne klappe oss selv på skuldra for enda en vellykket stor-støp. Arbeidet kommer til å fortsette jevnt og trutt framover, og etter påske er planen å være ferdig med støpingen. Når alt er ferdig støpt og betongen har fått tilstrekkelig med tørketid skal forskalingen rives, brua "pakkes ut", og deretter blir det jobb med rekkverk, murer og asfalt i løpet av mai, før Gåsbuvegen igjen vil åpnes for trafikk 1. juni. Det ser vi alle stort frem til! Det er ikke dette som blir nye Vik bru, altså! Men det er i denne traséen den nye brua kommer til å gå når vi etter hvert får den på plass. Arbeidet med brua er i full sving og elvekantene klargjøres for 12,5 meter med ny bru. Den nye Vik bru bygges oppstrøms for den eksisterende brua, og våre folk ligger godt i rute med arbeidet, som etter planen skal ferdigstilles i høst. Fram til da gjenstår det mye jobb, og det er ikke uvanlig at arbeidsområdet ved bygging av en bru er delt av en elv. Gravemaskiner er dårlige på å svømme, så for å unngå belting over den eksisterende brua, har vi fått satt opp en midlertidig løsning for en enkel og trygg kryssing av elva. Denne løsningen er imidlertid ikke visuelt representativ for den nye brua, som i løpet av de neste månedene vil vokse fram her. Den nye brua vil bli hele 12,5 meter lang, over 9 meter bred – og betydelig penere enn dette. Når biltrafikken flyttes over på den nye brua vil den gamle brua rustes opp og gjøres om til gang- og sykkelveg. De to bruene over Vikselva vil da sikre trygg trafikk over elva i mange år framover. Kompetansen i DoblougGruppen strekker seg over svært mange fagområder. Vi har tatt en nærmere kikk på en av de tingene vi gjør ganske mye av, nemlig oppussing av bad. Et bad skal være både funksjonelt og varig, samtidig som det skal se bra ut. Vi har solid erfaring med oppussing og renovering av bad, enten det gjelder total ombygging eller mindre oppgraderinger. Vi kan administrere hele prosessen, der våre dyktige håndverkere tar seg av tømring og flislegging, mens våre pålitelige samarbeidspartnere håndterer fagområder som rørleggerarbeid og elektro. Har du allerede deler av jobben på plass, bistår vi gjerne med det som gjenstår. Vi er selvfølgelig en godkjent våtromsbedrift, og kvalitet i alle ledd er vår prioritet. Går du med planer om oppussing av bad? Kanskje noen av disse badene vi har levert kan gi deg litt ekstra inspirasjon. Usikker på hvor du bør starte? Ta kontakt for en uforpliktende prat! Romslig bad med dobbel dusj og innebygd badekarStilig bad med delikate lys-detaljerAvslappende stemningTotalrenovering med elegant resultatKjenner du deg inspirert? Da kan vi hjelpe deg med å sette inspirasjonen ut i praksis.
I den seks meter høye støpen vi har gjennomført på dam Sør-Mesna gjorde våre betongarbeidere en imponerende innsats for å få all betongen nøyaktig dit den skulle. Prosjektet med å bygge nye dam Sør-Mesna er godt i gang, og den første og største støpen i prosjektet er nå gjennomført. Et kobbel av dyktige betongarbeidere var i sving for å få dette på plass. Først ble det reist en seks meter høy forskaling rundt det som skal bli tappeseksjonen i dammen. I midten av tappeseksjonen ble det forskalet rundt en åpning for tappeluke og et tappeløp, slik at vannstanden i magasinet kan reguleres. Dette var langt fra en enkel konstruksjon, og her var det behov for både gjennomtenkte løsninger, presis utførelse og smidige medarbeidere for å få alt på plass. Da armeringen ble montert ble det lagt inn åpninger i hjørnene, slik at arbeiderne kunne bevege seg helt ned til bunnen. Dette var nødvendig for å sikre en jevn støp gjennom hele høyden. Noen overvåket betongen som ble sprøytet ut, mens andre sørget for vibrering. På grunn av omfanget måtte prosessen gjennomføres i etapper, rundt og rundt i forskalingen. Det ble lagt inn en viss høyde med betong i det ene hjørnet, og mens det ble vibrert og fikk sette seg litt, ble neste hjørne fylt. Og slik gikk gjengen rundt og rundt, ned og opp, time etter time. Nøyaktig hvor mange ganger den enkelte klatra opp og ned mellom forskalingen i løpet av arbeidsdagen ramlet vi ut av tellingen på, men bare før lunsj var det flere som var ned og opp igjen godt over ti ganger. Støpen tok nærmere ni timer, og da den siste betongbilen forlot stedet, var det nesten vanskelig å ta innover seg at dette bare var de første 4,5 meterne av totalt 330 meter. Heldigvis vil resten av prosjektet være mindre omfattende enn denne første støpen.
Det er et lite stykke byggekunst som nå tar form over Gåsbuvegen. Den nye gangbrua har vært igjennom en noe trang fødsel, men nå er et stort team i full sving med brubygging på Ingeberg. Det gjelder å holde tunga rett i munn og måle riktig når forskalingen til den nye gang- og sykkebrua skal formes. Den nye brua skal støpes i betong, og det er noen tonn som skal holdes på nøyaktig riktig plass fram til det får tørket. Forarbeidet må gjøres grundig, og 130 takstoler legges på med millimeterpresisjon for å være med og forme brudekket. I tillegg er det totalt noen kilometer med støtter som er benyttet for å bistå med bæringen av hele konstruksjonen under støp. Brua kommer til å knytte det nye boligfeltet Ingeberglia trygt sammen med skolen og resten av Ingeberg. Hamar kommune ønsker med denne brua å legge til rette for et styrket lokalsamfunn på Ingeberg, og forberede området for videre vekst på et attraktivt sted. Gjengen som endelig er i gang etter en uplanlagt pause i påvente av godkjenning hos vegdirektoratet er ivrige etter å få jobben gjort, og en stram framdriftsplan er satt opp. Nå gjør vi alt for at resten av prosessen går som planlagt, og tar sikte på at Gåsbuvegen igjen kan åpnes for trafikk 1. juni. Innenfor DoblougGruppen finnes det mye ulik kompetanse. Dette gjør at vi har et særdeles bredt spenn av prosjekter vi jobber med. Et av de nyeste tilskuddene på listen er et prosjekt som sender oss 330 meter på tvers av Glomma. ![]() Dammen på Strandfossen kraftverk, litt nord for Elverum, strekker seg tvers over Glomma, og det er Hafslund Kraft som eier anlegget. Her skal 53 klappeluker på toppen av dammen erstattes av et støpt overløp. Det vil si at arbeidet for oss vil bestå av å fjerne lukene på toppen av dammen som i dag brukes til å regulere vannstanden, og erstatte dem med et nytt betongoverløp. I tillegg blir det noe støping i forbindelse med dagens minikraftverk som er tilknyttet dammen, samt utbedring av fiskepassasjen i anlegget. Om vi isolert sett ser på selve støpejobben, så er det en ganske overkommelig jobb. Men når arbeidet foregår midt ute i Glomma gir det en ekstra utfordrende dimensjon til arbeidsoppgavene. Det kan hende gummistøvler blir et yndet arbeidsplagg i tiden framover. Kanskje til og med vadestøvler. Foreløpig har vi ikke lykkes i å finne vadestøvler størrelse gravemaskin, så for å sikre trygge arbeidsforhold er vi i gang med noen tilpasninger. For at arbeidet i det hele tatt skal være praktisk mulig å gjennomføre trengs det en stor del forberedelser og tilrettelegging av området rundt dammen. Vi skal komme oss trygt inn med både biler, maskiner og mannskap, så veien inn til kraftverket blir opprustet, pluss at vi skal lage en midlertidig vei over det ene utløpet, på nedsiden av minikraftverket. Prosjektet har så vidt startet, og arbeidet med utbedring av veien er i gang. Vi skal etter planen være ferdige med arbeidet våren 2026, og til tross for at vi skal jobbe både rundt, i og over elva så vil selvfølgelig fisken hensyntas gjennom hele prosessen. Det vil også tilrettelegges for enda bedre oppstrøms fiskevandring forbi anlegget når jobben vi har gjort er ferdig. Med god planlegging og solid gjennomføring skal vi sikre at damanlegget står rustet for framtiden – til nytte for både lokal kraftproduksjon og den omkringliggende naturen. Selv om vi ikke har funnet støvler størrelse gravemaskin, så har kunstig intelligens ingen problemer med den type utfordring. Vi vurderer om vi skal la oss inspirere for fremtiden, men kan se at vi vil få noen utfordringer med framkommeligheten.
Mange merket at Kongsvegen var stengt før jul. Årsaken til dette var arbeid med vann- og avløpsledninger, og montering og utskifting av kummer. Nå er kummene på plass, og veien er igjen åpnet før vi til våren igjen skal pynte opp rundt anleggsområdet. For at du og jeg skal få vann i krana og bli kvitt det vi spyler ned i toalettet er det en enorm infrastruktur som ligger under bakken, og mye av det ligger likt med veinettet vårt. Derfor blir det ofte noen inngrep i trafikken når det skal gjøres arbeid med vann- og avløpsnettet. Dette ble også tilfellet da gjengen vår i Dobloug Entreprenør var en del av en større oppgradering i Kongsvegen og Kobbervegen. Her hadde vi blant annet i oppgave å krysse under Kongsvegen med flere ulike vannrør, samt sette ned nye kummer, rett ved veibanen. Arbeid som er dårlig forent med biltrafikk. Da denne kummen skulle heises på plass var ett felt åpent for trafikk, men akkurat i det krana svingte elementene fra bilen og ned på bakken, ble all trafikk stanset av sikkerhetsmessige årsaker. Arbeidet med VA-ledninger og rør i Kongsvegen gjorde at den var stengt i en periode, men veien er nå gjenopprettet og åpnet for normal trafikk. For vår del gjenstår det fortsatt litt opprydning i området, men det får vi ikke gjort før våren kommer. Når været og føret tillater det vil vi legge ut igjen matjorda som vi måtte flytte på i forbindelse med dette arbeidet, legge et siste lage med asfalt, samt pynte opp grøftene langs veien hvor arbeidet har foregått. Og med dette arbeidet er de som bor i området sikret trygt vann i krana i mange år framover.
Enda en av våre medarbeidere kan nå henge fagbrevet på veggen og ta med seg kunnskapen og erfaringen sin videre i jobben. Vi gratulerer Viggo som tømrer! Vi vet selvfølgelig at medarbeiderne våre er dyktige i det håndverket de gjør, men det er alltid stas å få det bekreftet svart på hvitt. Viggo har vært med oss en stund og vist at han behersker faget sitt. Nå har han også gjennomført både den teoretiske og praktiske delen av fagprøven – så nå er han ikke bare flink i faget, han er også faglært!
Med erfaring, fagkunnskap og sitt gode humør vil han fortsette å bidra til gode løsninger og solide bygg for Th. Johansen og DoblougGruppen i tiden fremover. Godt jobba, Viggo - vi gratulerer! I løpet av denne uka vil Trondheimsvegen i Elverum igjen åpnes for trafikk, mens arbeidet med undergangen og områdene rundt vil fortsette. Arbeidet med ny undergang ved Vestad skole i Elverum nærmer seg raskt en milepæl i prosjektet, hvor asfalten er lagt og vi igjen kan åpne veien gjennom anleggsområdet for trafikk. Grunnet noen uforutsette hendelser har stengingen av veien vart noe lengre enn først planlagt, og derfor er det ekstra gledelig når trafikken igjen kan tilbakeføres. I tillegg til fornyet undergang som nå kommer til å være lyssatt, er vi også i gang med å ruste opp veien fra Elgstua. Her vil det bli oppgradert gang- og sykkelveg, nye busslommer, ny belysning og etter hvert som snøen forsvinner kommer også ny beplantning. Selv om veien kommer til å åpnes, så vil det fortsatt være jobb som skal gjennomføres. Vi vil være tilstede i området og jobbe med undergangen, veiene og området rundt. I tillegg vil det være nødvendig å stenge veien igjen i tre uker i løpet av våren, blant annet grunnet arbeid med membran i undergangen. Nærmere informasjon om midlertidig omkjøringsveier vil komme fra Statens Vegvesen når det blir aktuelt. På seks hektiske måneder gikk vår gamle tomt fra å være grusplass til å huse et flott, nytt næringsbygg for Rental Group Norway AS. Og vi kan se tilbake på enda et vellykket samarbeidsprosjekt innenfor de ulike fagområdene i DoblougGruppen. Arbeidet på tomta startet omtrent i det øyeblikket vi selv flyttet ut fra lokalene våre på Trehørningen, sommeren 2024. Grusplassen som vi tidligere har brukt til oppbevaring av både maskiner, utstyr og materialer har gjennomgått en seks måneders "extreme makeover". På dette prosjektet var det igjen Dobloug Entreprenør som jobbet med grunnarbeidet, mens bygge-gjengen i Th. Johansen har stått for selve byggingen. En total-leveranse fra DoblougGruppen, som ble levert akkurat som det skulle på kort tid. Vi avsluttet prosjektet ved å overlevere enda et velfungerende, nytt næringsbygg, og Rental Group kunne flytte inn i sine nye lokaler rett før jul. Er du nysgjerrig på hva vi kan tilby deg og din bedrift?
Ta kontakt med daglig leder i DG Eiendom, Vegard Strøm på e-post [email protected] eller telefon 901 48 814 for en uforpliktende prat. Mens de aller fleste er langt inne i drømmeland har vi et stort arbeidslag i sving i gatene. Sentrumsgatene har ikke plass til å lagre snø etter store snøfall, så her må snøen ryddes bort. Forrige ukes snøfall har fylt opp gatene betraktelig, noe som både er upraktisk for fotgjengere og gir dårlige forutsetninger ved nye snøfall. I Hamar sentrum har vi ansvaret for de større gatene, og brøyteansvar innebærer mer enn bare å være på jobb mens det snør. Mot slutten av forrige uke, etter at snøværet hadde gitt seg, gikk et titalls ansatte og innleide til verks for å fjerne overflødig snø i sentrumsgatene. For å lette arbeidsforholdene og være minst mulig til heft for andre, så gjøres dette arbeidet midt på natten. Se hvordan vi raskt og effektivt rydder gatene for snø. Opplever du problemer på fylkesvegene på Nordre eller Søndre Hedmarken?
Da når du våre vakttelefoner på følgende nummer: Nordre Hedmarken: 900 72 23 Søndre Hedmarken: 966 25 065 En ny undergang tar form i Trondheimsvegen i Elverum. Betong-gjengen vår har fått bryne seg på en sammensatt utfordring når både vegger og tak støpes i én og samme støp. Det er en spesiell stemning som ligger over arbeidsplassen denne formiddagen. Når så mange kubikk betong skal ned i forskalingen så er det noen krefter som presser på treverket som skal holde den flytende massen på plass. Men til tross for nøye utregninger og solid oppbygging så ligger det alltid en spenning i luften når betongen sprøytes inn og forskalingen skal opp til eksamen. Har forberedelsene vært gode nok? Gjengen lener seg på kunnskap, erfaring og rutine. Betongen spres jevnt utover, rundt og rundt slik at det ikke blir for mye på én plass. Pausene mens man venter på neste betongbil er ikke bare en velfortjent pust i bakken, men også ytterst nødvendig for at betongen skal få noe tid til å sette seg før neste runde går i gang. Veggene fylles sakte men sikkert opp, og når toppen er nådd flyttes fokuset videre på taket - eller gulvet. Alt etter hvordan man ser det. Platen som støpes vil fungere som tak i kulverten som skal gå under veien, men blir samtidig fundamentet for veien der bilene skal kjøre over. Vekta som påføres forskalingen gir flere tonn med trykk, og tre personer går jevnlig rundt på bakkenivå og kontrollerer stigehastigheten. De ser etter tegn på lekkasje og hører etter lyder som kan indikere at noe er på gang. Risikoen ligger i at trykket fra betongen på forskalingen blir for stort, men denne gangen kommer det bare positive tilbakemeldinger og tomler opp til gutta som støper. Jobben er enda en gang gjort riktig, og forskalingen holder i mot trykket. Enda en vel gjennomført støp kan skrives i historieboka til DoblougGruppen, og arbeidet videre med undergangen og veiene rundt fortsetter inn i 2025. Les også:
Tryggere skolevei i Elverum I vinterværet som gufser over oss er vi ute med alt vi har av biler, maskiner og mannskap. I dag fikk en av våre sjåfører selskap i bilen, da leder for hovedutvalg samferdsel i Innlandet fylkeskommune, Iselin Vistekleiven fikk bli med en tur for å oppleve jobben som må til for å holde vinterværet i sjakk. Lederen for hovedutvalg samferdsel, Iselin Vistekleiven hadde et ønske om å være med og se på nært hold den jobben som legges ned for å holde fylkesveiene i orden. Da passet det fint å ta en tur på en av de mest hektiske dagene denne vintersesongen. DG Drift har på oppdrag fra Innlandet fylkeskommune ansvar for omtrent 1000 kilometer med fylkesvei, og en av de som hver vinter tilbringer timevis i brøytebilen for å holde veiene i god stand, det er Per Christian. - Jeg har vært så heldig å få være med Per Christian på brøyting i kveld ettersom jeg ønsket å være med å se den viktige jobben som blir utført av veiens helter, som jobber dag og natt for å holde hjulene i gang. Med maskiner, mot og enorm innsats holder dere Innlandet i gang - uansett vær. En stor takk til dere for jobben dere gjør, sier Vistekleiven etter brøyteturen med Per Christian. Det betyr mye å få slike hyggelige tilbakemeldinger i en hektisk hverdag. Været gjør det utfordrende for oss når det viser seg fra denne siden, men vi har alt tilgjengelig mannskap ute, og kjører kontinuerlig. Der det er nødvendig setter vi også inn ekstra ressurser for å få tatt unna så godt det lar seg gjøre, men snø i kombinasjon med vind gjør at veiene fort føyker igjen. Vi er takknemlige for tålmodigheten når forholdene er som verst, og lover at alle våre ansatte gjør sitt aller beste for å holde orden på veinettet hver eneste dag, hele døgnet, hele året. Og hvis vi ser på værmeldingen, så ser det ut som om vi skal få det litt lettere i dagene fremover. Da skal vi få ryddet ordentlig opp, tatt unna overflødig snø og forberede oss til neste runde. Så får værgudene bestemme om det blir brøyting eller grusing vi skal i gang med da. Uansett hva, så er vi forberedt. Vi takker Iselin for at hun ville være med en tur og se hvordan en brøytevakt foregår, og oppfordrer alle til å kjøre fornuftig og ta hensyn til hverandre, slik at alle kommer trygt frem. Er det noe ekstraordinært med kjøreforholdene på en vei der du er (utover mer snø enn normalt)? Da når du våre vakttelefoner på følgende nummer: Søndre Hedmarken: 966 25 065 Nordre Hedmarken: 900 72 23 At det blir litt ruskete forhold i dag og i morgen gir værvarslet ingen tvil om. Vi er allerede ute på veiene, og mannskapet vårt vil kjøre døgnet rundt for å holde snøen unna. 2025 starter med litt ordentlig vinter, og for oss vil det si at vi er på tå hev for å holde veinettet i orden. DG Drift har totalt 1000 kilometer med fylkesvei på Nordre og Søndre Hedmarken som vi har ansvar for, og brøytebilene går i skytteltrafikk på rodene når det kommer snøvær som dette. Dessverre er det slik at selv om vi stiller med alt tilgjengelig mannskap, og setter inn ekstra ressurser, så bygger det seg fort opp igjen når det kommer mye snø på en gang. Når det i tillegg er meldt ekstra vind, kan snøen raskt samle seg opp i større hauger, og gjøre framkommeligheten vanskelig. Vi rekker dessverre ikke være på alle plasser til enhver tid, men vi kjører rodene kontinuerlig. ![]() Vi kan ikke annet enn å henge oss på "alle andre" sine oppfordringer når det er meldt så mye snø:
Dersom du skulle havne bak en brøytebil, så vet vi at det kan være irriterende, men husk at vi er på veien for å gjøre den bedre å kjøre på for nettopp deg. Hold gjerne god avstand til oss, og dersom du vil kjøre forbi, så vær obs på at veien foran oss kan være krevende å kjøre på. Vi er ute og brøyter unna snøen så fort vi kan, men selv ikke vi klarer å være på absolutt alle veier samtidig, så kjører du på en vei som ikke er godt nok brøytet, så er vi aller mest sannsynlig ikke så veldig langt unna. Er det noe ekstraordinært med kjøreforholdene på en vei der du er (utover litt mer snø enn normalt)?
Da når du våre vakttelefoner på følgende nummer: Søndre Hedmarken: 966 25 065 Nordre Hedmarken: 900 72 23 Fra Koigen til Rosenlundvika, samt i noen tilknyttede gater driver vi for tiden med en omfattende gravejobb. På oppdrag fra Hias og Hamar kommune skal det gjøres store oppgraderinger tilknyttet vann- og avløpsnettet i området. Smale gater og store maskiner gjør at våre ansatte er ekstra skjerpet når de manøvrerer seg rundt i området mellom Koigen og Rosenlundvika. Her i området skal det skje mye gravearbeid i tiden framover. For Hamar kommune og Hias skal vi bytte ut eksisterende vann- og avløpsledninger, samt spillvannspumpeledning i Storhamargata, pluss at det lokale ledningsanlegget i flere mindre gater skal byttes ut. Gamle ledninger, vannkummer og overvannskummer fornyes også i prosessen. Ettersom deler av området ligger innenfor verneområdet Hamarkaupangen er det begrenset hvor det kan graves. Utskiftingen av ledningsanlegget foregår derfor både med tradisjonell graving, men også gjennom gravefri løsning. Gatene vi kommer til å jobbe i er Torfinns gate, Korsgata, Hallvards gate, Olav Myntmesters gate og Gunnars gate. I tillegg vil også Storhamargata og Nordvikvegen berøres. Så lenge veiene graves opp vil de naturlig nok være stengt, men omkjøring blir skiltet. Du synes kanskje vi er litt i veien når vi driver med dette arbeidet, og vi beklager ulempene arbeidet vårt medfører. Fordelen er at denne jobben trygger vannforsyningen for de som bor i området i mange år framover. Arbeidet kommer til å pågå i gatene i området fram til sommeren 2026.
|